Motorolie voor warme gebieden: advies op maat

Hebt u een Europese vrachtwagen gekocht voor gebruik in een tropisch klimaat? Houd er dan rekening mee dat heel wat olie die in niet-Europese landen wordt verkocht van bijzonder slechte kwaliteit is. Gebruikt u olie van die van mindere kwaliteit is om uw motor te smeren? Dan kunt u veel schade aanrichten. Kies daarom voor tropical ‘belgo’ oils. Want daarmee houdt u uw vrachtwagen in topconditie. Onze olie heeft alle Europese certificaten en is uitgebreid getest. Bovendien bieden we u de olie aan aan de beste prijs. Dat blijkt ook uit de terugkeer van veel tevreden gebruikers.

Hogere viscositeit

De motorolie die in Europa wordt verkocht, is bestemd om te gebruiken bij Europese temperaturen. Europese olie is te dun voor motoren van vrachtwagens die in een warm continent rondrijden. In warme gebieden gebruikt u daarom het best olie met een viscositeit die afgestemd is op de hoge temperaturen. Dikkere olie dus. Het gevolg? Bij warm weer is een optimale smering gegarandeerd.

Advies op maat

U kunt ook in het buitenland goede motorolie kopen. Maar helaas niet op veel plaatsen. Daarom koopt u voor een optimaal onderhoud van uw motor dus beter uw speciaal samengestelde tropicalised olie in België. Zo bent u zeker van de beste prestaties bij warme temperaturen én van een maximale levensduur van uw truck. De experts van Smeets & Zonen geven u graag advies.

Wilt u weten welke motorolie u moet gebruiken in tropische gebieden? Neem dan contact op met Smeets & Zonen voor advies op maat.

Engine (208L)

SAE 50
€ 250,-
15w40
€ 275,-
10w40
€ 395,-

Gearbox (208L)

80w90
€ 350,-
ATF DII
€ 400,-

Hydraulic (208L)

HV68
€ 270,-